Glam News Magazine

Un dressing încăpător, bine organizat și amenajat cu gust este savuros ca cea mai bună prăjitură cu cremă sau ca un pahar de vin sec sorbit în tihnă. Un asemenea dressing, în înțelesul de cameră specială pentru garderobă, încălțăminte și accesorii vestimentare, nu dulap de mari dimensiuni, este visul oricărei femei. Pe lângă rolul lui practic, de depozitare a hainelor, pantofilor, genților și bijuteriilor, el poate fi un spațiu de refugiu sau relaxare, unde să-ți bei cafeaua dimineata și să-ți planifici ziua sau să te pregătești pentru întâlniri importante. Indiferent de programul tău, în dressing ai la îndemână tot ce-ți trebuie să ai un outfit adecvat.

Cum arată un dressing perfect

Eficientizarea spațiului și compartimentarea lui în funcție de necesități este prima caracteristică esențială a unui dressing ideal. Ai nevoie de spații pentru suporturile de umerașe, dar și de rafturi și sertare de diferite dimensiuni. Este indicat să faci o selecție a articolelor și accesoriilor vestimentare și a celorlalte produse pe care le vrei depozitate în dressing pentru a le  organiza mai ușor.

Oglinda este o piesă care nu trebuie să lipsească dintr-un dressing, pentru că ea confirmă sau nu garderoba aleasă. Și cu cât este mai mare oglinda, cu atât va crea iluzia unui spațiu mai mare, truc pe care îl puteți folosi cu încredere.

Sistemul de iluminare poate transforma un dressing obișnuit într-unul fabulos. Unghiul din care vine lumina și intensitatea ei sunt detalii care chiar fac diferența. Ai nevoie ca lumina să ajungă în fiecare colț, astfel încât alegerea articolelor să nu fie o corvoadă. Poți folosi spoturi led sau corpuri de iluminat.

Sistemul de ventilație este de asemenea crucial, dat fiind că un dressing este un spațiu închis. Vrei ca hainele tale să se păstreze într-o stare perfectă și cu ajutorul sistemului de ventilație previi formarea umidității.

În limita spațiului disponibil, utile ar fi și o canapea, un fotoliu sau un scaun şi o măsuţă, ca să ai unde sta jos sau așeza diversele obiecte.

În funcție de amplasarea lui în casă, de mărimea camerei, de stilul și culorile în care este amenajată casa, orice dressing are potențialul să fie ideal. Iată mai jos 40 de idei care să vă inspire!

foto: Pinterest

Lasă un comentariu