Glam News Magazine

Nu contează destinația, ci călătoria. Lăsând deoparte profunzimea acestui enunț, în ceea ce privește călătoriile cu trenuri de lux este cât se poate de adevărat. Destinația nu este cea care contează, ci experiența călătoriei în sine, pentru confortul glam pe care îl include. Vă prezentăm 7 trenuri de lux pentru astfel de experiențe memorabile.

Venice Simplon-Orient-Express

trenuri
Foto: luxatic.com

Trenul pleacă de la Veneția și călătorește prin Europa,oprindu-se la Paris și Verona pe drum. Include trei apartamente cu nume de orașe, Viena, Praga și Budapesta, amenajate în stil în art-deco. Oaspeții acestora au acces la un steward personal 24 de ore din 24. Mâncarea este preparată de-a lungul traseului, ceea ce înseamnă că folosește ingrediente specifice loculurilor prin care trece. Totul pentru o experiență de răsfăț glamour de neuitat.

Cruise Train Seven Stars

Considerat cel mai luxos tren din Japonia,  Cruise Train Seven Stars îmbină luxul școlii vechi cu tehnologia modernă. Cu tururi de două și patru zile în jurul insulei Kyushu, o călătorie cu acest tren dezvăluie peisaje atât de munte, cât și de mare spre încântarea celor până la 28 de pasageri. Însă rezervarea unui loc într-o astfel de călătorie nu este simplă. Cererea este atât de mare încât potențialii călărtori trebuie să intre într-o loterie. Câștigătorii sunt apoi invitați să își cumpere locul pe un itinerar care urmează.

Maharajas Express

Foto: the-maharajas.com

Există câteva motive pentru care acest tren este clasat constant printre cele mai luxoase călătorii pe care le puteți avea pe șine. Fiecare vagon are un majordom privat, iar la fiecare stație de tren, există ghirlande cu flori proaspete și o ceremonie de bun venit. Turul „Heritage of India” de opt zile este printre cele mai populare oferte ale liniei feroviare, care include opriri în Mumbai, Udaipur, Jodhpur, Jaipur, Agra și Delhi.

Belmond Royal Scotsman

Foto: luxurytrainclub.com

Este cel mai elegant mod de a călători prin Scoția. Cele 10 vagoane de mahon care traversează țara oferă de asemenea un răsfăț culinar prin servirea preparatelor pregătite de apreciatul șef Mark Tamburrini, cunoscut pentru munca sa în bucătăriile cu stele Michelin din Marea Britanie. În plus acest tren are și spa inclus, așa că îți poți rezerva o ședință relaxantă de masaj facial.

Golden Eagle

Foto: luxebeatmag.com

Amatorii de călătorii cu trenuri de lux recomandă fără îndoială Golden Eagle, care este probabil cel mai cunoscut pentru ruta Trans-Siberian Express. Aceasta acoperă 8.000 de mile de teren rus și mongol în 12 nopți. Călătoria include cazare la hotel de lux pentru două nopți ale călătoriei, un grătar pe Lacul Baikal, mai multe tururi în oraș și experiențe culturale în Ulan Ude și Ulaanbaatar.

Rovos Rail

trenuri
Foto: rihnoafrica.com

Descoperiți Africa de Sud cu Rovos Rail. Excursia de trei zile îi poartă pe pasageri de la pajiștile din Highveld până la deșertul Great Karoo. Priveliștea este excepțională de la balcoanele în aer liber ale trenului care are dotară moderne pentru a asigura confortul călătorilor.

Belmond Andean Explorer

Foto: lostworld.com

În Peru, călătorii pot merge în lux cu acest tren care pornește din vechea capitală a Cusco și merge până la Lacul Titicaca. În interior, vagoanele sunt amenajate cu fler local, completate cu tapiserii peruane (realizate din lână de alpaca) pe pat și specialități locale servite pentru o călătorie autentică.

Lasă un comentariu