Glam News Magazine

Acum este momentul să lăsăm 2018 în urmă și să ne îndreptăm atenția asupra anului 2019. Ce parfumuri vor exista anul acesta în parfumerii? Vom vedea mai multe parfumuri de celebrități? Parfumurile feminine vor domni suprem sau vor fi masculinele cele mai prolifice? Răspunsul este: “Cine știe?”, desigur, dar cu o industrie ce are un ritm extrem de rapid, este întotdeauna plăcut să încerci să prezici ce se va întâmpla. Deci este timpul să scoatem globurile de cristal și să canalizăm spiritele parfumate pentru cele patru preziceri de parfum din 2019. Vom vedea dacă am avut dreptate peste un an… tot aici mă găsiți!

1. Parfumurile cu lemn de santal

Datorită brandului de nișă Le Labo, parfumurile cu lemn de santal sunt din nou în trend într-un mod în care nu au mai fost de mult timp. Dar aceste parfumuri cu lemn de santal noi, moderne, sunt de o altă natură decât cele clasice. Ele sunt netede, ușoare și transparente, transformând acest lemn nobil în ceva răcoritor și curat. Un bun exemplu este Century de la Dunhill, care a răsucit semnătura proaspătă, lăptoasă de lemn de santal, cu o frunză de violetă, pentru o luminozitate orbitoare. Pentru o interpretare mai caldă și mai neobișnuită, Peau Santal de la Miller Harris pune în evidență calitățile cremoase ale lemnului de santal, oferindu-le senzatia de piele caldă. Sunt doar două dintre lemnoasele super-cool care au fost lansate în 2018. Cred că în 2019 vom vedea o mulțime de parfumuri mai sexy, mai suave și mai pline de lemn de santal proaspăt!

2. Parfumuri neetichetate

Să fim sinceri… parfumurile unisex nu sunt ceva nou. Au fost pe piață de o viață și ar fi oarecum greșit să le numesc o nouă tendință. Dar se pare că acestea sunt în creștere, iar multe branduri de designer se îndepărtează de la “masculin” și “feminin” și folosesc termeni precum “unisex” și “genderless”. Ceea ce îmi place cel mai mult este faptul că unele branduri nici nu se obosesc să le numească parfumuri unisex – ei le lansează doar pe baza presupunerii că oamenii vor face singuri diferența. Și nu ar trebui să fie așa? Parfumuri neetichetate pentru persoane fără etichete? Cu siguranță în 2019 vom vedea mai multe parfumuri “fără etichetă” în magazin.

3. Givenchy

Anul trecut am spus că trebuie să ne concentrăm atenția asupra casei Gucci și asupra modului în care directorul creativ Alessandro Michele a schimbat tendințele casei. În 2019, cred că trebuie să urmărim casa GIVENCHY. În 2018 au relansat unul dintre parfumurile lor clasice, L’Interdit. Creat de un trio de parfumeri geniu (Dominique Ropion, Anne Flip și Fanny Bal), această reinterpretare a parfumului dedicat lui Audrey Hepburn, din 1957, este o floare frivolă cu o doză de tuberoză și o mulțime de patchouli. Este rebel, distractiv și așa cum sugerează și numele, oarecum interzis. Dacă în L’Interdit este vorba despre trecut, cred că trebuie să ne așteptăm la lucruri mărețe de la Givenchy în 2019!

4. Parfumurile gurmande

Parfumurile gurmande (parfumuri cu note de mâncare) au apărut în 1992, când MUGLER a lansat “Angel”, un parfum cu infuzie de ciocolată. De atunci am văzut aproape fiecare tip de produs alimentar folosit într-o sticlă de parfum, de la caramel la caviar și de la coriandru la … ..wasabi! O tendință recurentă pe care am văzut-o în ultimii ani este gurmandul savuros, în care notele neobișnuite – care nu conțin zahăr, ci sare și umami, sunt utilizate pentru a oferi mirosuri unice. În Paco Rabanne Pure XS pentru femei, o notă de popcorn dulce și sărat aduce un echilibru minunat unui gourmand contemporan, amestecând caramelul cu lemnul pentru a da o notă sexy, de piele, care este bogată și îndrăzneță. Mai multe dintre acestea în 2019, vă rog!

Un comentariu

Lasă un comentariu