Glam News Magazine

Miercuri seara, Gucci a fost a treia mare casă de modă care și-a prezentat noua colecție pentru anul 2019, în Franța. Atât pentru Dior, cât și pentru Louis Vuitton, această prezentare a însemnat întoarcerea la tradițiile caselor, brandurile alegând să rămână cât mai aproape de casă. Colecția foarte elegantă și feminină, semnată Dior, prezentată ca un rodeo mexican, a fost ținută la Domaine de Chantilly, un castel istoric la aproximativ 45 km de Paris, iar Louis  Vuitton a avut o paradă excentrică ce a preluat orașul medieval Saint-Paul de Vence de pe Riviera franceză. Gucci totuși a ales o locație diferită. Orașul provensal Arles, mai precis, la Alyscamps, una dintre cele mai faimoase necropole romane din lumea antică.

Gucci pentru mult timp a avut o fascinație pentru Franța.

Doar săptămâna trecută, brandul a anunțat că, pentru doar un sezon, va sări peste săptămâna modei din Milano pentru a prezenta în Paris, ca să încheie trilogia franceză, dezvoltată de directorul creativ Alessandro Michele.

Începută la ora 21:30 ora locală, prezentarea a fost cu siguranță una destul de amețitoare. A fost  încă o punere în scenă a atitudinii gotice recognoscibile ale brandului, acum recunoscută și pentru creațiile streetwear. În acest sezon, Michele a fost fascinat de “ideea morții”. Podiumul a fost literalmente a fost impărțit prin foc. A fost amenajat de-a lungul aleii Alyscamps ale cărei căi sunt înconjurate de morminte. Coloana sonoră a cuprins muzică de cor și sunete de bufniță. Rochia finală, o cămașă de seară victoriană ce a arătat aproape ca o fantomă, a venit accesorizată cu un pandantiv foarte mare, ce a avut forma unei cruci, ca și cum ar fi trebuit să amintească privitorilor că da, ei erau de fapt, într-un cimitir.

Cea mai mare parte a colecției nu a fost una înficoșătoare, creațiile avănd o mulțime de capse. Ele se puteau asorta ușor cu o pereche de blugi și cu adidași simpli albi. Michele a oferit creații de mătase, bumbac și catifea pentru cei mai exigenți clienți. Piesele de satin au avut o serie de printuri noi, inclusiv pantalonii ce au avut model de leopard, paiete și dantelă.

A fost, în ansamblu, un show foarte bun, marca Gucci. Perfect comercial, dar păstrând încă influențele secolului al XIV-lea și al secolului al XV-lea. Michele a făcut ceea știe el cel mai bine, în ciuda debutului său în Franța.

Sursa foto: pinterest

Lasă un comentariu