Glam News Magazine

Efectul marelui val de căldură din anului 2018 asupra prezentărilor de modă din Europa ar trebui să fie documentat de dragul viitorilor cercetători. Colecția superbă a lui Julien Dossena pentru Paco Rabanne ar face un studiu exemplar al climei asupra inteligenței creatoare de modă:  cu câtă grație un designer talentat a capturat impulsul universal de a se îndepărta de orașe, a preluat estetica hippy-souvenir și l-a modernizat.

Este evident faptul că Dossena nu a petrecut toată vara pe o plajă, pentru că se vede că această colecție este extrem de muncită, au fost atât de multe lucruri sofisticate și gândite în siluetele lungi, subțiri, întinse. Au un uimitor compozit de rochii vaporoase, saronge, tricouri fine din lurex, rochii peste pantaloni skinny și coritorie cadrilată. Celebrele lanțuri ale lui Paco Rabanne au fost puse peste printuri cu flori de hibiscus și diferite modele insipirate din îmbrăcămintea indienilor. Nivelul de finisaj tehnic a fost absolut uimitor: câteva lanțuri aveau dantelă Chantilly îmbinate în ele, astfel încât să poată fi purtate atât la o rochie din anii ’60, cât şi la cea mai elegantă fustă.

Amestecul de brocard lamé, a florilor, a țesăturilor de paisley și a dantelalor puse în straturi, a fost puțin cam mult, dar juxtapunerea părea bună. Chiar și multitudinea de coliere a reflectat piesele metalice pentru care este cunoscută marca. “Am vrut să fie o colecție super-definită ce oferă o siluetă modernă, dar cu toate elementele delicate … Există un pic de simț mistic”, a spus designerul. Este greu să facem astfel de referințe disparate să pară coerente, dar Dossena a reușit oarecum să o facă. “A fost foarte distractiv să ne jucăm ca și cum [femeia] trecea prin toată garderoba ei”, a spus el.

Deși a rezultat o colecție de un modernism lipsit de efort, munca depusă pentru a crea unele dintre aceste piese a fost uimitoare – un top de bumbac cu broderie complicată, o capă din dantelă, o rochie de dantelă acoperită cu flori arginti cusută atât de delicat cu fire metalice într-un fel extraordinar încât să nu influențeze fluiditatea ei. Este foarte dificil să dezvolți acele tipuri de tehnici, să le îmbrățișezi și să le îmbogățești cu ușurință. Este o dovadă puternică a spiritului său liniștit. Aceasta a fost o colecție strălucitoare și a arătat că Dossena tocmai a început să se încălzească.

Sursa foto: pinterest

Lasă un comentariu