Glam News Magazine

Parfumurile pudrate au existat încă din anii 1920, când ambrele mari și exotice îmbibate cu pulbere de iris erau foarte populare. Stilul a evoluat, iar parfumurile florale pudrate sunt la fel de semnificative. În zilele noastre, pudra a devenit mai ușoară și mai dulce, stropită cu puțin zahăr caramelizat. Cu toate acestea, totuși, acest gen rămâne extrem de popular și vedem destul de multe lansări noi ce prezintă o notă pudrată, dar având fațete diferite.

Deci, ce este un parfum pudrat? Ei bine, este vorba despre textură. Acestea sunt acele parfumuri care se simt moi și plușate. Este posibil să aibă o notă minunată de iris sau alte flori, cum ar fi mimosa, ca să nu mai vorbim de unele note de lemn pudrat, cum ar fi cedru, sau poate chiar ceva mai cald, cum ar fi chihlimbarul. Multe lucruri pot aduce o notă pudrată unui parfum și, indiferent dacă sunt decadente sau transparente, vaporoase sau grele, parfumurile pudrate au revenit la modă și presimt că vor rămâne pentru multa vreme – iată o selecție a celor mai noi lansări.

1. Viktor & Rolf Flowerbomb Dew

 

Viktor & Rolf Flowerbomb DewCeea ce consider deosebit de interesant în legătură cu notele pudrate este modul în care parfumurile se îndepărtează de bogăția catifelată a pudrei cosmetice pentru a crea un stil mult mai ușor, aerisit și translucid. Flowerbomb Dew este un exemplu perfect al acestui efect pudrat mai delicat. Este un trandafir mărunțit fin într-o pulbere moale, amestecată cu picături de rouă și citrice încântătoare și strălucitoare. La fel ca Flowerbomb, Flowerbomb Dew are o dulceață aparte care sclipește ca o pudră de machiaj frumos perlată, gata să te facă să strălucești.

2. Lancome La Vie Est Belle Soleil Cristal

 

Lancome La Vie Est Belle Soleil CristalImaginază-ți pentru o secundă că un praf delicat de pudră de iris a fost aruncat peste o mulțime de paiete mici și strălucitoare – aceasta este impresia pe care o lasă acest parfum. Este strălucitor și efervescent, cu note proaspete de mandarină, bergamotă și piper roz. Notele calde de cocos și floare de portocal te îndreaptă spre o insulă tropicală, unde soarele radiant face ca oceanul să strălucească precum diamantele. La Vie Est Belle Soleil Cristal este pudrat, da, dar într-un mod neobișnuit, luminos.

3. Miller Harris Le Cedre 

Miller Harris Le Cedre 

Nu doar irisul poate aduce o textură pudrată unui parfum; și notele lemnoase pot realiza acest lucru. Superbul Le Cedre al lui Miller Harris este un exemplu perfect în acest sens. Se concentrează pe nota caldă, intimă și picantă a cedrului, care are o textură moale, măcinată fin, amplificată de căldura mimozei și textura catifelată de mosc și cașmir. Le Cedre miroase precum un nor condimentat care dansează în razele soarelui. De asemenea, noua sticlă cu negru și auriu este demențială!

4. Jean Paul Gaultier Le Male Le Parfum

Jean Paul Gaultier Le Male Le Parfum

Pudra nu este doar pentru fete, iar Le Male Le Parfum de la Gaultier (una dintre cele mai interesante lansări de anul trecut) este dovada că parfumurile masculine au fost presărate și cu un praf ușor de pudră. Originalul Le Male are o atmosferă un pic răsfățată, cu o semnătură fresh care se îmbină cu pudra parfumată de lavandă. Le Parfum amplifică acest efect, încălzindu-l cu fațetele de tonka. Rezultatul este un parfum robust, mai puțin delicat, dar în cele din urmă, foarte curat.

Lasă un comentariu