Glam News Magazine

Este adevărat, retinolul transformă pielea, dar știi cum să îl folosești corect? Un ingredient esențial pentru uniformizarea tonului pielii (vorbesc despre o reducere a liniilor fine, pigmentare și chiar vindecarea acneei), retinolul reprezintă o  soluție importantă în categoria îngrijirii pielii cu imperfecțiuni.

La prima vedere, retinolul este înconjurat de mister, dar este de fapt mult mai simplu să îl strecori în rutina ta decât crezi. Înțeleg că tinde să fie un ingredient ambiguu de luat în considerare, dar nu lăsa incertitudinile să te împiedice. Dacă este aplicat corect, retinolul ar putea fi răspunsul la toate problemele tale ale pielii și multe altele …

Ce este retinolul?

Pe scurt, retinolul este un derivat al vitaminei A care accelerează procesul de reînnoire a celulelor pielii și producția de colagen. După câteva zile de utilizare a unui tratament cu retinol pentru îngrijirea pielii, descuamarea pielii este accelerată, iar suprafața pielii va deveni mai uniformă și netedă.

Cum știu dacă trebuie să folosesc retinol?

Dacă preocupările tale sunt în mare parte legate de linii, pigmentare și acnee, atunci retinolul este cu siguranță un ingredient de îngrijire a pielii de luat în considerare. Într-un articol citit recent, publicat de La Roche-Posay, am aflat că de la vârsta de 30 de ani, fibroblastele pielii noastre (țesuturile conjunctive care produc colagen și alte fibre cheie pentru vindecarea pielii) tind să scadă. Acesta este motivul pentru care retinolul este o opțiune vitală pentru problemele legate de îmbătrânire.

Regula # 1 a retinolului – Folosește concentrația corectă

La Roche-Posay Redermic Anti-Aging Concentrate Intense

Concentrațiile retinolului variază de la prescripție și fără prescripție medicală, la fel și toleranțele diferitelor tipuri de piele; alegerea puterii ideale a retinolului ține doar tine și de cât de sensibilă este pielea ta.

Concentrațiile reduse de retinol (în jur de 0,1%) sunt perfecte pentru experimentarea începătorilor și pentru cei predispuși la sensibilitate. Sau, dacă liniile fine și semnele de pigmentare reprezintă o îngrijorare imensă sau poate pielea ta este confortabilă cu retinolul, concentrația ideală este de 0,3% – 0,5%. Concentrațiile ridicate de retinol (1% +) sunt mai adaptate nevoilor de îngrijire a pielii și a celor cu riduri / imperfecțiuni profunde. Sfatul meu? Este întotdeauna cel mai bine să începi cu o concentrație cât mai redusă, astfel îți vei construi toleranța.

Unul dintre cele mai bune produse este La Roche-Posay Redermic Anti-Aging Concentrate Intense (0.3%), care satisface nevoile pielii sensibile, precum și rafinarea texturii pielii pentru rezultate netede și strălucitoare. Dacă preocupările tale sunt mai mult legate de corp, Hand Chemistry Retin-Oil (1%) vizează cicatricile și fermitatea pielii în termen de două săptămâni.

Regula # 2 a retinolului – Utilizează întotdeauna SPF

Vichy Idéal Soleil - Hidratant SPF30

Razele UVA și UVB sunt unele dintre cele mai grave modalități de a induce îmbătrânirea. Deoarece retinolul vă face pielea mai sensibilă la lumina soarelui, dacă nu folosești SPF alături de retinol, îl folosești inutil, deoarece anulezi munca grea pe care o face pielea pentru a se feri de îmbătrânirea prematură și razele soarelui. Chiar dacă soarele nu strălucește, SPF și retinolul trebuie utilizate împreună. Pentru a-ți menține pielea sănătoasă, este recomandat să utilizezi un nivel minim de SPF 30 în ziua următoare aplicării retinolului.

Una dintre cele mai simple modalități de a te proteja este utilizarea apei de protecție solară Vichy Idéal Soleil – Hidratant SPF30. Această apă nu se va simți lipicioasă și nu va strica machiajul. Dacă ești în căutarea unui SPF mai mare, care să fie ușor de aplicat, încearcă La Roche-Posay Anthelios Anti-Shine Invisible Fresh Mist Spray SPF50 +.

Regula retinolului # 3 – Calmează-ți pielea

Avène Tolérance Extrême

Este important să îți calmezi pielea în timpul utilizării de retinol. Dacă ești începător, încearcă să utilizezi o cremă după aplicarea retinolului pe timp de noapte pentru a-ți menține pielea calmată și hidratată. O opțiune excelentă de luat în considerare este Crema Avène Tolérance Extrême, care combină 7 ingrediente reconfortante care ameliorează iritațiile și reconstruiesc nivelurile de toleranță ale pielii peste noapte.

Alte ingrediente precum vitamina b5 (pantenol) vor ajuta, de asemenea, procesul de vindecare a pielii. Noua cremă cu acid hialuronic La Roche-Posay Hyalu B5 combină puterile calmante ale vitaminei b5 cu o creștere a umidității dată de acidul hialuronic pentru a repara, hidrata și încetini procesul de îmbătrânire – ceea ce perfect atât pentru începători, cât și pentru experți ale căror preocupări sunt legate de liniile fine.

Lasă un comentariu