Glam News Magazine

Dacă vă place ideea de casă cu spații deschise, dar vreți să delimitați totuși bucătăria de sufragerie, vă recomandăm soluția unui perete despărțitor din sticlă. Este una dintre cele mai simple și rapide metode de separare a spațiului, arată bine, permite luminii naturale să pătrundă în interior și ajută la izolarea mirosurilor și sunetelor din bucătărie.

Pereții despărțitori din sticlă pentru casa dvs. pot fi confecționați din diferite tipuri de sticlă și pot fi încadrați sau fără ramă. Mai mult, dimensiunea și configurația foilor de sticlă utilizate pot fi personalizate în diferite modele. Sticla folosită este securizată și poate fi transparentă, cu modele sau opacă. Practic puteți opta pentru tipul și modelul care să răspundă nevoilor dvs. După cum ați dedus, un perete despărțitor din sticlă pentru bucătărie are multiple avantaje, dar și câteva dezavantaje de care să țineți cont.

Avantaje

● Timp de executie redus
Atat realizarea, cât și montarea unui perete din sticlă se face intr-un timp extrem de scurt, comparativ cu alte materiale utilizate în construcții. În plus, se poate adapta construcțiilor deja existente și nu trebuie inclus în proiectul de constructie inițial.

● Izolarea fonică
Când aveți o casă open space, poluarea fonică este o problemă obișnuită. A avea un perete despărțitor de sticlă în casa dvs. face o diferență uriașă în reducerea zgomotului, dar vă simțiți totuși conectat la restul spațiului. Un perete despărțitor menține zgomotul limitat în bucătărie.

● Mai puține mirosuri
În afară de zgomotul provenit din bucătărie, gătitul produce și mirosuri, grăsimi și fum. Vrei să eviți acest lucru de la intrarea în spațiul camerei de zi. Nu contează dacă aveți cea mai bună ventilație sau hotă extractivă, mirosurile alimentare vor circula. Montarea unui perete despărțitor asigură totuși reducerea lor.

● Aspect
Un perete despărțitor de sticlă este o soluție elegantă, ce funcționează în orice bucătărie căreia îi va îmbunătăți aspectul. O partiție din sticlă frumos încadrată conferă camerelor în plan deschis puțină personalitate.

Dezavantaje

● Costuri
Fabricarea sticlei este o procedură consumatoare de energie. Este un material scump în comparație cu alte materiale utilizate pentru construcții. Acest lucru mărește costul general al investiției în casă.

● Întreținere
În zonele umede și predispuse la praf, particulele de praf tind să se lipească de suprafața sticlei. Paravanul de sticlă ajunge să pară murdar și ponosit. Acest lucru reduce iluminarea internă și transparența.

● Rezistență redusă la impact
Materialul din sticlă este mai puțin rezistent la impact. Prin urmare, capacitatea pereților despărțitori din sticlă de a rezista este slabă. Se poate sparge imediat sub impact.

Una peste alta, pereții despărțitori din sticlă aduc mai multă carismă unei bucătării. Prin urmare, nu ar trebui să ezitați să sporiți frumusețea și creativitatea casei dvs. cu pereți despărțitori din sticlă. Lăsați-vă inspirați de imaginile de mai jos!

Foto: Pinterest

Lasă un comentariu