Glam News Magazine

Când am început să colecționez parfumuri și dacă ai citit articolele mele în mod regulat, vei ști că sunt cu adevărat înnebunit după parfum; îmi plăceau parfumurile mai ciudate. Pentru ca un parfum să-mi păstreze interesul, trebuia să fie altfel – diferit de ceea ce mai mirosisem înainte, dar și diferit de ceea ce purtau toți ceilalți.

Acea perioadă îmi place să o numesc perioada de „snobism parfumat” și este una prin care mulți dintre noi trecem. Vedeți, când descoperim ceva nou, mai ales un magazin plin de mirosuri care mai de care mai îmbietoare, este greu să nu fi prins de entuziasmul de a purta branduri de care nu a mai auzit nimeni.

Dar acum? Ei bine, acum, parfumul pentru mine trebuie să miroase bine mai presus de orice. Îmi plac în continuare parfumurile ciudate și excentrice, dar pot aprecia atât o nișă inovatoare, avangardistă, cât și cea mai simplă Apă de colonie. Așadar pentru acest articol am colectat cinci parfumuri, altele noi, altele vechi, pe care îmi place să le port la fel de liberal ca și colonia, pentru a-mi aduce un aer de rafinament și prospețime.

1. GUERLAIN L’Homme Ideal Cool – Apă de toaletă

GUERLAIN L’Homme Ideal Cool

Să începem cu ceva nou și interesant. L’Homme Ideal, bărbatul ideal al GUERLAIN este un amestec elegant de migdale și lemn, care este cam la fel de distractiv precum o apă de parfum. L’Homme Ideal Cool se deschide cu un acord proeminent de mentă, care este dulce și înviorător. Menta se amestecă foarte bine cu bergamota si portocala pentru a crea o tartă cremoasă și aromată. Neroli, un element de bază al clasicului Eau de Cologne, este total lipsit de greutate, deoarece accentele de migdale, vetiver și patchouli sunt vedetele care strălucesc în compoziție. Este parfumul perfect pentru vara anului 2020, mai ales dacă ești genul care știe să se distreze bine …

2. Juliette Has a Gun Gentlewoman – Apă de Parfum

Juliette Has a Gun Gentlewoman

Gentlewoman este înlocuitorul perfect al apei de colonie. Inspirat de coloniile masculine, acest parfum îndrăzneț de la Juliette Has a Gun se joacă cu ideea de androginie luând ceva asociat cu bărbații – clasicul eau de colonia – și răsucindu-l astfel încât liniile dintre masculin și feminim se estompează frumos.

În Gentlewoman, notele de neroli și floare de portocal sunt vedetele. Ele devin pudrate și feminine, în timp ce notele de levănțică și cumarină le aduc pe teritoriul masculin. Moscul face ca liniile dintre genuri să fie foarte difuze. Este o colonie? Este un fougere? Este pentru bărbați sau este pentru femei? Conteaza? Sfatul meu: nu încercați să-l definiți, ci doar să vă bucurați de plimbare și de faptul că toată lumea se va întreba ce purtați.

3. Prada Amber Pour Homme – Apă de toaletă

Prada Amber Pour Homme

Deci, obiectiv vorbind, aceasta nu este o colonie în niciun fel și nici nu seamănă, ceea ce poate vă poate determina să întrebați de ce l-am inclus în acest articol. Dar amintiți-vă, acesta este un articol ciudat și mistificat asupra coloniilor, așa că pur și simplu împăcați-vă cu ideea … Prada Amber are un miros aerat care poate fi purtat la fel de liberal ca o colonie, Prada fiind o alternativă mai luxoasă și mai suavă.

Este un parfum care evocă imaginea unui bărbat cu trăsături delicate de porțelan și un simț al stilului enervant de suav. Floarea de portocal, vetiver-ul, chihlimbarul și lemnul de santal creează un efect de pluș asemănător catifelei, care are textură de cașmir și o culoare violet pal. Este cu adevărat frumos și ne aduce aminte că foarte puține case de modă fac lucruri la fel de uluitoare ca Prada.

4. Calvin Klein CK One – Apă de toaletă

 

Calvin Klein CK OneCe mai poate spune cineva despre CK One și nu s-a spus deja? Mii de oameni au vorbit deja despre modul în care CK a introdus parfumurile unisex pe hartă (nu a fost primul, dar a fost primul care a reușit cu adevărat să stârnească controverse). Au vorbit, de asemenea, despre modul inovator în care au fost utilizate materialele sintetice pentru a crea un nou tip de colonie – o colonie care nu mirosea natural și, cu siguranță, s-a vorbit despre cum acesta a fost cel mai popular miros al anilor ’90.

Deci da, ce mai este de spus despre CK One? Doar că este minunat și toată lumea ar trebui să aibă o sticlă… cred.

5. Yves Saint Laurent Jazz – Apă de toaletă

Yves Saint Laurent Jazz

Am început călătoria noastră subversivă cu ceva nou și interesant, așa că este logic să se încheie cu ceva clasic, dar la fel de interesant: Jazz by YSL. Ador Jazz, și pentru mine, este mirosul bărbaților care se îngrijesc și au acest stil franțuzesc. Ei sunt tipii care nu trebuie să încerce din greu pentru a arăta bine – le iese pur și simplu.

Jazz a fost lansat în 1988 și, deși poate a avut mulți contemporani, a trecut cu brio testul timpului. Este în esență un fougere proaspăt cu note de citrice încântătoare. Îmi place Jazz, pentru că se simte oarecum fără efort – nu trebuie să spună o glumă bună pentru a fi plăcut. La fel ca muzica din care își ia numele, YSL Jazz nu se va demoda niciodată.

Lasă un comentariu