Glam News Magazine

Este posibil să nu fiți atât de familiarizați cu numele “Houbigant”, așa cum sunteți cu Guerlain, Chanel și Dior, dar când vine vorba de istoria parfumurilor, această casă legendară este la fel de importantă. Fără fanfară sau zgomot, Houbigant a făcut parfumuri excelente timp de secole – dar nu numai că a făcut-o, dar și-a modelat un peisaj propriu, realizând una dintre cele mai populare colecții și făcând o atitudine care sărbătorește calitatea, mai presus de orice.

Considerați acest articol ca pe o lecție de istorie despre lumea lui Houbigant. Veți învăța tot ceea ce aveți nevoie să știți în șase lecții fundamentale, la finalul cărora sunt sigur că vă veți dori să cunoașteți Houbigant puțin mai bine. Vom vorbi despre genurile definite, despre căderea reginei și despre aventurile militarilor – toate însoțite de mirosul dulce al parfumului Houbigant.

1. Houbigant a fost fondată în 1775

Houbigant este o casă istorică. A fost fondată la Paris în 1775 de către Jean-Françoise Houbigant. Este singura casă de parfum care a trăit patru secole, ceea ce înseamnă că a văzut multe, multe lucruri de-a lungul vieții sale. În ziua în care a fost fondată casa, Jean-Françoise Houbigant a atârnat un semn pictat manual cu un coș de flori deasupra magazinului de pe rue du Faubourg Saint-Honoré și voila, Houbigant s-a născut și a devenit rapid casa favorită a regilor și a reginei.

2. Marie Antoinette a purtat trei fiole de parfum Houbigant în corsetul ei când a fost dusă la ghilotină

Că a avut Regi și Regine ca și clienți, nu este o surpriză. Multe lucruri s-au întâmplat înainte și în timpul Revoluției Franceze, executarea reginei Marie-Antoinette fiind unul dintre cele mai cunoscute evenimente. Sunt sigur că știți destul de multe lucruri despre Marie-Antoinette, despre fapte, despre înalta trădare și multe alte lucruri nefericite,dar poate că nu știți că în 1793 se spune că a purtat trei flacoane de parfum Houbigant în corsetul ei când a fost dusă la ghilotină. Mă întreb care dintre parfumuri erau cele trei.

3. Parfumurile au fost purtate de Napoleon

Nu a fost doar Marie-Antoinette care a făcut din Houbigant parfumeria ei preferată, Napoleon Bonaparte a fost de asemenea, un client fidel al acestui brand. De fapt, se zvonește că parfumurile Houbigant au fost purtate în haina sa în anii în care a cucerit Europa. El a fost de fapt chiar un fan, iar în 1815, când a fost la Paris timp de trei luni, Napoleon și-a pierdut timpul mirosind creațiile din magazinul Houbigant.  Asta este dovada că, indiferent cât de ocupat ești, există întotdeauna timp pentru a cumpăra parfum.

4. Houbigant a creat un buchet floral iconic

Unele case de parfum sunt norocoase dacă au un singur parfum iconic în colecțiile lor, dar Houbigant nu este doar o veche casa de parfumuri – se mândrește cu multe legende, nu doar cu Fougère Royale! Un alt parfum iconic al lor este Quelques Fleurs. Creat de parfumerul Bienaimé în 1912, se pare că este primul buchet multi-floral vreodată creat. Aș descrie-o ca pe o floare verde, cu o lumină strălucitoare care este plină de farmec, însă fără a fi arătată. Printr-o multitudine de note florale, Quelques Fleurs reușește să creeze un sentiment de eleganță fără efort, care este cu adevărat frumos.

5. Houbigant a creat primul parfum fougére

Dacă există ceva din acest articol pe care deja îl cunoașteți despre Houbigant pot garanta că va fi acesta. Este adevărat că Houbigant este foarte faimos pentru crearea primului parfum fougère (ferigă) cu Fougère Royale în 1882. Fiind primul de acest gen, Fougère Royale (creat de parfumer Paul Parquet) a creat un stil de parfumerie care este prezent și astăzi, poate cea mai populară familie de parfumuri pentru bărbați. Cu o combinație de cumarină sintetizată (sintetizată din acid salicilic) – un material care se găsește de obicei în fasole tonka, lavanda, geranium, oakmoss, mosc și vanilie, Fougère Royale a creat un stil frumos de parfum care nu s-a demodat niciodată! Miroase atemporal!

6. Houbigant face încă parfumuri noi și în ziua de azi

Vedem Houbigant ca pe o casă de parfumuri istorice, dar asta nu înseamnă că ei încă nu fac lucruri noi și interesante de patru secole. Houbigant a lansat un număr de parfumuri în acest secol, de fapt – parfumuri cum ar fi buchetul abstract modern Quelques Fleurs Jardin Secret (2017), aroma de plante acidulate din Köln Intense (2015) și luxosul Iris des Champs (2014). Houbigant continuă să inoveze cu parfumuri care îți mângâie simțurile și care respectă principiile fondatoare ale calității, frumuseții și atingerii regale. 

Lasă un comentariu